Blog

Laatste nieuws & artikelen
Actueel - Blog

Business Dashboard Qlikview Of PowerBI

 

Steeds meer bedrijven die gebruik maken van QlikView krijgen bij het vernieuwen van de licenties te horen dat de ondersteuning van QlikView eindigend is en er geadviseerd wordt een overstap te maken naar Qlik Sense. QlikView en Qlik Sense zijn 2 verschillende platformen. Daar waar QlikView een lokale server installatie is, is Qlik Sense een modern Cloud-based platform. Vaak vergt deze overstap van QlikView naar Qlik Sense tijd en geld voor een BI expert, om in veel gevallen de QlikView dashboards opnieuw te bouwen voor het Qlik Sense platform. 

Dit is dus een goed moment een nieuwe keuze te maken voor een nieuwe BI oplossing! Bij Kresco adviseren we een keuze te maken voor Microsoft Power BI, het data analyse en BI platform van Microsoft, dat in 2020 door onderzoeks- en adviesbureau Gartner als marktleidend product wordt beoordeeld.

 

 

Waarom Power BI?

Laagdrempelig instappen 
Power BI Desktop, de applicatie waarmee rapportages gebouwd kunnen worden, is gratis te downloaden. Zodra rapportages gedeeld dienen te worden met andere collega’s, dan is een Power BI Pro licentie nodig, waarmee de gemaakte rapportages kunnen worden gepubliceerd naar de online omgeving en gebruikers de rapportages kunnen bekijken en de rapportages ook automatisch kunnen worden bijgewerkt. 

Altijd data bij de hand 
De gepubliceerde rapportages kunnen worden geraadpleegd via de browser op computer en laptop of via de Power BI app op telefoon of tablet. 

Integratie met andere Microsoft producten 
Wanneer er al gebruik wordt gemaakt van de Microsoft Office 365 omgeving, dan wordt voor Power BI gebruik gemaakt van hetzelfde login account. Power BI biedt ook een mogelijkheid te koppelen met data in OneDrive, SharePoint of Teams. Ook is er een uitstekende integratie met Microsoft Azure diensten zoals Azure SQL Database, Azure Machine Learning en Azure Synapse. 

Eenvoudige licentie structuur 
Microsoft hanteert een eenvoudige licentie structuur. Betalen per gebruiker per maand zonder verborgen kosten. 

Mooie visualisaties 
Met Power BI kan data mooi en duidelijk worden gevisualiseerd. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van sprekende grafieken, tabellen, landkaarten, etc.

 

 

Kortom, genoeg redenen om enthousiast te zijn over Power BI.  

Migratie Qlikview naar Power BI

Bij Kresco helpen we graag verder om QlikView dashboards om te zetten naar Power BI. Hierbij zullen we eerst een analyse maken van de data bronnen en datamodel die in de QlikView dashboards worden gebruikt. Aan de hand van deze analyse maken we een voorstel voor het opzetten van de structuur van Power BI rapportages en de geschatte benodigde uren van de migratie. 

Dendoorn
Betonvereniging
Rabobank
Ideo