Nieuwe smaken voor een communicatieplatform

over LinkedIn, Facebook At Work en Office 365

Een overvolle mailbox, waarin die ene correspondentie niet terug te vinden is...

De gehele bedrijfsvoering heeft baat gehad bij de omarming van elektronische post. De keerzijde van deze verzameling van data is een potentiƫle overflow; bedolven raken onder data waardoor de situatie minder werkbaar wordt.

Dat dit een issue is, is al langer bekend. Zowel medewerkers, managers als software ontwikkelaars proberen samen naar een oplossing te zoeken waarbij er minder data in je mailbox wordt gepropt, en meer data wordt gegroepeerd in een database.

LinkedIn en Facebook At Work

De afgelopen tijd hebben twee nieuwe partijen zich in deze strijd gemengd voor een prominente plek op de werkplaats; LinkedIn en Facebook.

LinkedIn probeert de directe communicatie tussen medewerkers via een traditionele mailbox (de digitale weliswaar) te verminderen door een scala van mogelijkheden te bieden voor LinkedIn Groups. Hierbij kan de gebruiker LinkedIn als een verlengstuk van de interne communicatie gebruiken, waarbij bedrijfsgevoelige stukken kunnen worden gedeeld, discussies worden gestart en algemene informatie wordt verspreid.

Facebook is recent gestart met de pilot Facebook At Work. Medewerkers dienen een At Work account aan te maken, waarmee ze in een groep van het bedrijf kunnen komen. Hierna, zo is de aanname, wordt Facebook gebruikt zoals gebruikers gewend zijn; evenementen opzetten, bestanden delen, subgroepen maken, berichten plaatsen, etc..

Waar kiest u voor?

Deze twee platformen bieden iets nieuws, en iets waarmee veel medewerkers al vertrouwd zijn. Toch raden wij aan goed na te denken voordat uw nieuwe systeem een Facebook systeem is. Zo is nog niet bekend hoe Facebook dit nieuwe product wil gaan verkopen.

LinkedIn blijft in essentie een netwerk oplossing dat geld verdient met het plaatsen van vacatures. Het is misschien niet wenselijk om uw personeel een x aantal keren per dag door deze berichten te laten klikken.

Er zijn voldoende nieuwe oplossingen om ervoor te zorgen dat uw informatiestroom in een informatiebeekje veranderd. Het is aan elk bedrijf zelf om de 'smaak' te kiezen.

Wijzelf werken nog steeds erg graag met Office 365, omdat wij merken dat voor elke gebruiker de Microsoft touch-and-feel logisch werkt. Als u meer wilt weten over deze software, kunt u het bijgevoegd filmpje bekijken. Wij horen graag van u voor verdere vragen of opmerkingen.

Top