Dubbel interview Dani en Tom

Let’s meet! In dit interview maken we kennis met Dani en Tom. Dani is sinds december 2019 begonnen bij Kresco en Tom was tijdens zijn eerste maand zijn buddy. Beide vertellen zij over hun werkzaamheden bij Kresco.

Hoe lang werk je bij Kresco en hoe ben je er terecht gekomen?

Tom

Sinds januari ben ik 2 jaar werkzaam bij Kresco. Voorheen werkte ik in de financiële sector waarbij ik het idee heb opgedaan om een opleidingsplatform te bouwen (medewerkers in de financiële sector zijn namelijk veel bezig met het volgen van opleidingen en trainingen). Toen ik hoorde dat Kresco op zoek was naar consultants zijn we in gesprek gegaan.

Doorslaggevende factor daarin was dat er meer innovatieve projecten zijn en er een grotere diversiteit aan werkzaamheden. Hier krijg ik de mogelijkheden om nieuwe ideeën en plannen te pitchen en uit te voeren. Eén van die ideeën waarmee we direct aan de slag zijn gegaan is dan ook het opleidingsplatform.

Bijkomend voordeel is dat ik nu veel dichterbij huis werk en minder lang aan het reizen ben, hier is het thuisfront ook heel blij mee.

Dani
Ik ken Kresco al erg goed, want ik heb er al een aantal keer stage gelopen. Na het behalen van mijn diploma ben ik bij een energieleverancier gaan werken, maar kreeg het aanbod om bij Kresco te gaan werken. Mijn stages bevielen destijds goed en het is ook nog eens dichterbij huis, dus we zijn in gesprek gegaan en nu werk ik hier sinds december 2019.
In vergelijking met mijn vorige werk heb ik nu meer diversiteit, meer verdieping en inhoudelijkere vragen.

Op mijn eerste werkdag is Tom aangewezen als mijn buddy en hij heeft ervoor gezorgd dat ik wegwijs werd gemaakt bij Kresco. Naast het inwerktraject bij mijn collega’s van ons eigen team, was het erg leuk om iemand uit een ander team als buddy te hebben. We hebben het werkgebied van Kresco doorgenomen, welke bedrijven er klant zijn, onze locatie in ’s-Hertogenbosch bezocht en Tom was een aanspreekpunt voor allerlei vragen. Nog bedankt Tom! En super om zo te worden ontvangen bij Kresco.

vertel eens meer over je functie en wat je werk interessant maakt?

Tom
Als Consultant ben ik verantwoordelijk voor IT projecten; Microsoft 365 omgeving en inrichting, Business Innovation and Automation en projecten rondom het e-learningsplatform SmartEE.
Daarbij zorg ik ervoor dat SmartEE wordt geïmplementeerd bij opleidingsresellers om de eigen klant op te leiden. Het is erg afwisselend werk, waarbij ik veel aan tafel zit bij klanten, met collega’s. Er zijn veel verschillende projecten waarin ik veel vrijheid heb en energie van krijg. Bovendien zijn er voldoende mogelijkheden om te leren en te ontwikkelen.

Dani
Ik ben werkzaam als IT Support Engineer en sta als eerste klanten te woord. Als het ware ben ik het visitekaartje voor Kresco. Het geeft een goed gevoel als je een klant kunt helpen bij hun probleem, deze kunt oplossen en daarmee de klant blij kan maken. Daarnaast ben ik gelijktijdig mijn kennis flink aan het uitbreiden.

Wat zijn je ambities binnen Kresco?

Tom
Er zijn nog veel mogelijkheden, maar mijn eerste ambitie is om ons e-learningsportal SmartEE nog bekender en groter te maken. We hebben al een aantal opdrachtgevers, maar we willen meer organisaties helpen bij het digitaal trainen van medewerkers. Daarnaast heb ik eind 2019 een training Verandermanagement behaald en die kennis kan ik verder toepassen in de structuur en vormgeving van de projecten die ik ga leiden.

Dani
Ik ben nog kort werkzaam bij Kresco, maar ik kijk ernaar uit om meer te leren op het gebied van IT en door te groeien binnen Kresco.

wat vind je leuk aan het werken bij Kresco?

Dani

Het is een gezellig, jong team met leuke, sociale collega’s. Er wordt lol gemaakt, maar ook hard gewerkt.

Tom

Er is een goede, informele sfeer en er wordt hard gewerkt, maar als het werk af is wordt dit ook gevierd met een borreltje. Je krijgt de ruimte om te zeggen wat je denkt, tegen iedereen in de organisatie, iedereen staat open voor feedback. Je bent echt onderdeel van een groeiend bedrijf en er worden kansen geboden voor medewerkers. Kortom, een leuk, ambitieus team!

Wil je ook bij Krescowerken? We zijn nog op zoek naar collega's! Neem eens een kijkje bij onze vacatures.

 

Top