Actueel - Blog

EKresco 2020

 

Tijdens onze periodieke Pizza kennis-sessie kwamen een aantal technieken naar voren die we graag in de praktijk eens wilde testen:

 

Tijdens het eten van de pizza’s kwamen we op het idee om bovenstaande technieken te gebruiken om de uitslagen van de interne EK voetbal poule weer te geven via een Teams app, welke we konden toevoegen aan de interne Kresco Teams omgeving.

Snel sloeg de kennissessie om in een soort hackathon om deze oplossing te creëren.

 

Dezelfde avond hadden we op basis van Vue 3 een app opgebouwd die de actuele poule standen uit een dynamische JSON file leest en toont. Het publiceren van de app naar Azure Static Web Apps was daarna binnen 5 minuten via een GitHub action opgezet, en het koppelen van een eigen domein duurde niet veel langer.

 

Nu nog de app in Teams plaatsen. Dit ging met de App Studio vrij gemakkelijk, en binnen no-time hadden we een test app binnen Teams draaien in onze development omgeving. Het publiceren van de live app had iets meer voeten in de aarde, omdat hier rekening gehouden moest worden met configuraties, maar ook bijvoorbeeld met de dark-mode optie binnen Teams. Na een aantal iteraties was ook dit klaar voor livegang en kon de Teams app gepubliceerd worden.

 

Before UX

Before UX

 

Tegelijkertijd is onze interne UX expert bezig geweest met een leuke passende vormgeving, en dit is daarna verwerkt met Tailwind CSS zodat het mooi en naadloos aansluit op de Teams ervaring op de PC, maar ook in de mobiele app.

After UX

After UX

 

De EK Poule app draait nu, en is volledig geïntegreerd in zijn eigen CI/CD pipeline via GitHub actions waarbij een pull-request naar de main-branch direct een volautomatische livegang triggered van de nieuwe app.

 

Een simpele, maar hele leuke praktijkervaring voor het team, en dit biedt kansen voor andere apps in de toekomst. Het live kunnen zien van de poule tussenstanden binnen Teams zorgt nu voor gezond competitiegevoel bij de voetballiefhebbers binnen Kresco.

Solaris
Ha Ra
Ottobock
Ssangyong