Blog

Laatste nieuws & artikelen
Actueel - Blog

Gijs vertelt over zijn leerzame stage in het Service Operation Team bij Kresco

 

Mijn naam is Gijs Veraa, ik kom uit Waalwijk en volg de opleiding ICT-beheer op het KW1C in Den Bosch. Momenteel loop ik met veel plezier stage bij Kresco. Voor school maak ik hier een reflectieverslag over en houd ik een wekelijks logboek bij. Uiteraard moet ik ook mijn stage-uren halen, namelijk 300 uur.

‘De werksfeer bij Kresco is ontzettend fijn’

Wat voor mij erg belangrijk was tijdens het zoeken naar de stage is het leuke team! Bij mijn vorige stage had ik dit ook en als de sfeer goed is, ben ik meer gemotiveerd om naar het werk te gaan. En natuurlijk was het voor mij ook erg belangrijk wat ik allemaal kan leren bij Kresco. Via de stagesite van school ben ik de vacature van Kresco tegengekomen. Deze sprak mij erg aan en ik heb meteen gebeld en gemaild om te solliciteren.

WERKZAAMHEDEN

Mijn werkdag bestaat voornamelijk uit het oppakken van calls; ik ben met mijn andere collega’s het eerste aanspreekpunt voor vele klanten. Zij melden een probleem en wij zoeken dan een oplossing voor dat probleem. Ook komt het weleens voor dat je zelf meegaat naar een klant op locatie. Hier ga ik dan bijvoorbeeld nieuwe pc’s, laptops of printers installeren. Of een probleem in het netwerk oplossen die we niet op afstand kunnen oplossen.

Nu de coronacrisis speelt is het klanten bezoeken natuurlijk wat minder. Afspraken worden hierdoor soms uitgesteld. Het werk voor Kresco gaat wel gewoon door, het was dan ook een aantal weken erg druk. In deze weken waren we vooral veel bezig om voor klanten technisch een thuiswerkplek in te richten. Dat vond ik zelf wel een leuke uitdaging. Mijn stage kan ik nu prima combineren met mijn bijbaan bij Jumbo, ik werk bijvoorbeeld nu extra in het weekend.

WERKEN EN LEREN

De werksfeer bij Kresco is ontzettend fijn om in te werken. Er heerst een informele en open sfeer, iedereen staat er voor open om vragen te beantwoorden. Tijdens mijn eerste week heb ik al met iedereen kennis kunnen maken. Omdat je continu contact hebt met je collega’s is dit ook wel belangrijk. Het leren bij Kresco vind ik top. Ik heb veel informatie uit mijn studie kunnen toepassen in de praktijk. Vanwege de vele verschillende klanten die allemaal een andere IT-omgeving hebben, leer je ook veel verschillende technieken kennen.

‘Kresco biedt de kans om hbo-studie in deeltijd te volgen’

In de zomer ga ik vakantiewerk doen bij Kresco voor 32 uur in de week. Daarnaast ook nog een paar uurtjes bij de Jumbo in het weekend. Ook biedt Kresco de kans om mijn vervolgstudie op het hbo in deeltijd te volgen. Dit zie ik wel als een goede kans. Hierdoor kan ik eventuele schoolopdrachten direct in de praktijk toepassen wat natuurlijk erg handig is!

 

WIL JE OOK STAGE LOPEN BIJ KRESCO?

We hebben regelmatig stageplaatsen voor verschillende functies, zowel op mbo- als op hbo-niveau beschikbaar.
Ben je benieuwd naar Kresco of heb je vragen over stage lopen bij Kresco, neem dan contact op met onze HR-manager Kristel van Keulen

kvankeulen@kresco.nl of 073-8506822

Altena
Transvorm
Finc
Zorggroep Elde