Handige tips om uw plaatsing in google optimaal te verbeteren

In onze vorige posts hebben we u uitgelegd welke basis statistieken u moet monitoren in Google Analytics en hebben we u uitgelegd waar bezoekers vandaan komen. Nu willen we graag een aantal handige tips en tricks met u delen om uw plaatsing in google te verbeteren! We hebben de beste tips verzameld die Google zelf adviseert!

Verbeter uw Google positie!

Wij hebben hieronder handige SEO tips ter verbetering van uw website.
Het verbeteren van uw zoekmachine ranking of plaatsing, beter bekend als zoekmachine-optimalisatie is een belangrijk aspect van uw website en heeft uiteraard een grote invloed op het rendement van deze site. Ieder bedrijf wil hoger in Google staan, maar dat gaat helaas niet vanzelf. Wij willen u graag helpen om u de juiste richting te geven wat kan helpen.

Betere Google positie te halen? Bekijk onze tips en ga aan de slag!

1. Zorg dat de ‘’ keywords ‘’ op de juiste plaats staan

De plaats waar u de sleutelwoorden plaatst hebben grote invloed op de zoekmachine plaatsing.

De belangrijkste plaats voor de sleutelwoorden is ongetwijfeld de titel van de pagina's. De titel van een pagina is voor zoekmachines (maar ook voor bezoekers) de eerste indicatie waar een pagina over gaat en dus van groot belang.
Een handige tip is om alle inhoud van uw site met uw bezoekers in uw achterhoofd te schrijven. Bezoekers zoeken niet op bedrijfsnamen in Google maar gebruiken populaire termen die vervolgens verwijzen naar internet pagina’s waar diezelfde woorden ook worden benoemd.

*Praktische tip! Kijk op google trends http://www.google.com/trends/ en vergelijk daar populaire woorden om zo de teksten op uw website te verbeteren!

2. De URL-structuur verbeteren

URL’s die gemakkelijk te begrijpen zijn, kunnen de inhoud van pagina’s beter overbrengen door beschrijvende categorieën en bestandsnamen voor de documenten op uw website te maken, wordt niet alleen uw site overzichtelijker, maar kunnen uw documenten waarschijnlijk ook beter door zoekmachines worden gecrawld. Het kan ook zorgen voor beter leesbare URL’s voor mensen die een link naar uw inhoud willen plaatsen

*Praktische tip! Zorg binnen Umbraco dat uw pagina namen en categorieën een juiste beschrijving hebben. Deze beschrijvingen worden namelijk ook in uw URL gebruikt.

3. Maak de navigatie overzichtelijk

Een ander belangrijk aspect is de navigatie van uw website. Deze zogenaamde navigatie helpt gebruikers snel en gemakkelijk de inhoud te vinden waar ze opzoek naar zijn.
Het helpt ook zoekmachines meer inzicht te verkrijgen in welke inhoud de webmaster belangrijk vind. Alhoewel de zoekresultaten van Google op paginaniveau worden geleverd, wil Google ook graag weten welke rol een pagina speelt in het grotere geheel van de site.

*Praktische tip! Plan de navigatie vanuit de hoofdpagina en zorg voor een zo duidelijk mogelijke structuur. Voorkom grote lijsten met categorieën of 3 niveaus diepe navigatie paden. Hou het simpel en overzichtelijk!

4. Zorg dat uw website inhoud uniek is

Maak uw eigen teksten, Google merkt het namelijk direct als u gekopieerde teksten gebruikt! Op deze manier rankt Google de teksten van de oorspronkelijke website boven uw website in de google lijst. Weet dat gebruikers goede inhoud herkennen en daardoor zullen ze onmiddellijk andere gebruikers hier eerder naar doorverwijzen. Dit doen ze via blogberichten, sociale media, e-mail, fora, enzovoort. Positieve mond-tot-mond reclame helpt de reputatie van uw site te verbeteren, zowel bij gebruikers als Google en gaat meestal hand in hand met kwalitatief hoogwaardige inhoud.

*Praktische tip! Door op deze verschillen in zoekgedrag te anticiperen en hier rekening mee te houden bij het schrijven van de inhoud kunt u een positief effect hebben op de vindbaarheid van de site. Google AdWords biedt een handig hulpprogramma voor zoekwoorden waarmee u meer zoekwoordvarianten kunt vinden en het geschatte zoekvolume voor elk zoekwoord kunt bekijken. LINK naar Google Adwords
/blog/beginnen-met-google-analytics-deel-1 
/blog/beginnen-met-google-analytics-deel-2

5. Gebruik heading- tags (kopteksten)

Omdat heading-tags normaal gesproken de door de tags omvatte tekst groter maken dan normale tekst, geeft dit een visuele hint aan de gebruikers dat deze tekst belangrijk is en dat die hen kan helpen te begrijpen waar de rest van de inhoud over gaat. Meerdere maten heading-tags kunnen worden gebruikt om een hiërarchische structuur van de inhoud aan te geven. Dit maakt het gemakkelijker voor de gebruiker om door de inhoud te navigeren.

*Praktische tip! Doe alsof u een samenvatting schrijft; Bedenk net als bij een samenvatting van een groot artikel, wat de hoofdpunten van de inhoud zijn. Vervolgens kunt u deze steekwoorden als heading-tags plaatsen. U kunt in Umbraco heading-tags maken met de selectie van verschillende niveau’s koppen in de editor.

6. Promoot uw website op de juiste manier

Promoot de inhoud van uw website effectief. Op deze manier zullen gebruikers die in hetzelfde onderwerp geïnteresseerd zijn de inhoud dan ook sneller ontdekken. Offline promotie van uw bedrijf of site kan resultaten opleveren. Als u een bedrijfssite heeft, kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat de URL ook op uw visitekaartjes, briefpapier, posters, enzovoort staat. U kunt ook nieuwsbrieven verzenden om klanten per e-mail te laten weten dat er nieuwe inhoud op de website van uw bedrijf staat.

*Praktische tip! Blijf op de hoogte van sociale media sites die zijn opgezet voor sociale interactie en het delen van informatie tussen de leden. Dit maakt het steeds gemakkelijker om groepen gebruikers voor een site of onderwerp te interesseren. Denk bijvoorbeeld aan Linkedin Groepen.

7. Gebruik webmasterhulpprogramma’s

Populaire zoekmachines, zoals Google, maar ook Bing, bieden gratis hulpprogramma’s voor webmasters aan. De Webmasterhulpprogramma’s van Google helpen webmasters nauwkeuriger te bepalen hoe Google met hun websites omgaat en kunnen gebruikers nuttige gegevens over hun site bieden die Google heeft verzameld.

Praktische tip! Maak optimaal van deze tools en informatie ;

* Google Webmaster Help Forum
http://www.google.nl/support/forum/p/webmasters/

* Google Analytics
http://www.google.nl/intl/nl/analytics/
Vind uit hoe uw bezoekers op uw site terechtkomen.

* Google webmasters richtlijnen
http://www.google.nl/webmasters/guidelines.html
Ontwerp-, inhouds-, technische en kwaliteitsrichtlijnen van Google

8. Gebruik een site map

Zoekmachines kunnen uiteraard alleen maar pagina's indexeren die ze kunnen vinden. Zorg er dus voor dat u altijd een up-to-date site map heeft.

Een site map is een pagina waar alle pagina’s uit uw website op staan in één lijst. De praktijk leert dat deze voor een menselijke bezoeker vaak niet interessant is, maar des te interessanter is voor een zoekmachine.

*Praktische tip! Wij leveren al onze Umbraco websites op zodat er real-time een automatische sitemap gegenereerd wordt specifiek voor zoekmachines. Elke wijziging in uw website wordt hierdoor automatisch bekend bij de zoekmachines.

9. Wees geduldig

Naast de verschillende eerdergenoemde factoren is de algemene populariteit van een website ook een factor waar rekening mee gehouden wordt bij het ranken van websites.
Het proces van optimaliseren en ranken in zoekmachines is geen proces van enkele dagen of weken. Dit kan maanden tot zelfs jaren duren.
Het heeft geen zin om elke 2 weken de content van uwe website te gaan veranderen omdat deze niet hoog genoeg zou scoren in Google. Een website moet groeien binnen de ranking van een zoekmachine.
Heb dus geduld maar blijf er mee bezig is onze tip!

Ons laatste advies:

Wed niet op één paard. Momenteel is Google de meest populaire zoekmachine, en technieken zijn hier vaak op gericht. Dit kan in de toekomst wel eens anders zijn, houd hier rekening mee. Houd ook rekening met de veranderingen die Google zelf regelmatig doorvoert.. Houd de ontwikkelingen daarom altijd goed in de gaten en speel er actief op in. Wij hopen dat deze tips en tricks toegevoegde waarden hebben voor de verbetering in Google!

 

Top