Actueel - Blog

Heusden voor Oekraïne - Heusden helpt!

 

“Het is overweldigend” zegt Mindy Cadée - Van Sambeek toen zij op Facebook een oproep zag van Anna Ostapova, een Vlijmense met de wortels in Oekraïne, om iets voor haar volk te betekenen, besloten beiden tot deze inzamelingsactie.

 

De gemeente stelde de trouwzaal ter beschikking en Kresco bouwde in no time een website en social posts om het initiatief breed uit te dragen. Het riep vrijwilligers op. “we hebben er inmiddels 34”, zegt Mindy. “kun je nagaan hoe breed het leeft wat daar gaande is.”

 

 

 

Van woensdag tot vrijdag duurde de inzamelingsactie, maar waar laat je al die spullen?

Peter van Luijk van Van Luijk Transport kwam een oplegger sponsoren voor de inzamelingsactie voor Oekraïne. De oplegger bedroeg een laadruimte van 90 kuub, “Dat is zo groot, dat krijgen jullie nooit vol”. Om 16.00 uur ging de telefoon bij Peter: “Peter, de oplegger is vol… kom jij hem halen?”

Mindy en Anna zijn zo ongelooflijk trots op alle vrijwilligers, die elkaar vaak niet kenden, maar meteen een team vormden. Op alle sponsoren, Kresco, Harrie Goesten, de gemeente Heusden en vooral op Van Luijk Transport, zonder jullie was dit niet mogelijk!

 

Ottobock
Enexis
Autobedrijf Schuurmans
Maiburg