Hoe pas je de achtergrond van een Teams vergadering aan? 

Achtergrond afbeeldingen tijdens een videocall

Sinds kort is het mogelijk om de achtergrond aan te passen tijdens een videogesprek in Microsoft Teams. Eerder was het al mogelijk om de achtergrond te vervagen (blurren), maar nu zijn er ook diverse opties om tijdens een videocall de achtergrond aan te passen naar jouw voorkeur. Zo bevind je je ineens op een zonnig strand, in een strak ingerichte kantoortuin of een keurig opgeruimde woonkamer.

Instellen van een achtergrond

Onderstaand vertellen we hoe je dit met een paar klikken kunt instellen:

Klik, tijdens de vergadering, in de taakbalk van Teams op de 'meer opties' knop (de drie puntjes) en vervolgens op 'achtergrondeffecten weergeven'.

Aan de rechterzijde verschijnt een balk met diverse opties. De eerste optie is zonder special effect, de tweede voor het vervagen van je achtergrond, daarna volgen de verschillende achtergrondlocaties. 
Door op de afbeelding te klikken en daarna op ‘toepassen’, kun je de gekozen achtergrond tonen tijdens het gesprek.

Eigen achtergrond gebruiken in Teams

Binnenkort verwachten we ook de optie om een eigen achtergrond te gebruiken in de App, waarbij je bijvoorbeeld de organisatie huisstijl kan toevoegen. Wil je dit nu al doen? Dan kun je de afbeelding plaatsen in de map: %AppData%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads. Daarna kun je de afbeelding selecteren in de Microsoft App. Wil je ervoor zorgen dat iedereen met organisatieachtergronden kan werken vanuit de App? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!  

 

Kresco helpt je graag verder

Wil je meer weten? Neem dan contact op met onze Microsoft 365 Business Consultant Tom van den Oord.

Andere blogs over microsoft teams

Meer informatie over werken met Teams vind je in onderstaande blogs:

Top