Actueel - Blog

Microsoft nieuw commercieel model 2022

 

In de afgelopen 10 jaar heeft Microsoft ontzettend veel toegevoegd aan Microsoft 365. Diensten als SharePoint, Teams, Teams telefonie en PowerBI hebben de mogelijkheden voor gebruikers aanzienlijk verbreed. Voor het eerst in een decennium gaat Microsoft de prijzen nu verhogen, wat we medio vorig jaar al gecommuniceerd hebben. Daarnaast voert Microsoft abonnementstermijnen in onder de noemer New Commerce Experience (NCE) 

Via deze blog nemen we jullie mee in de veranderingen. 
 

Prijsverhoging Microsoft 365: hoe zit dat precies? 

Per 1 maart 2022 gaan de prijzen voor de volgende zes producten omhoog: 

  • Office 365 Plan E1 
  • Office 365 Plan E3 
  • Office 365 Plan E5 
  • Microsoft 365 Business Basic 
  • Microsoft 365 Business Premium 
  • Microsoft 365 Plan E3 

Gemiddeld is de prijsverhoging circa 20%. De nieuwe prijzen zullen gelden voor alle lopende abonnementen en nieuwe bestellingen die je plaatst na 1 maart.  

 

New commerce experience: 1 abonnement, 3 termijnen 

Vanaf 1 maart 2022 krijg je óók te maken met de ‘New Commerce Experience’ van Microsoft.  Microsoft heeft op dit moment verschillende licentiemodellen en wil dit vergaand gaan harmoniseren. Microsoft noemt dit ‘New Commerce Experience (NCE)’. Dit model zal meer flexibiliteit bieden om aan verschillende gebruiksbehoeften te voldoen. Plus zorgen voor een consistent beleid, consistente overeenkomsten en procedures voor alle cloudproducten en inkoopkanalen van Microsoft. Concreet betekent dit dat je kan kiezen uit drie abonnementstermijnen:

 

  • 12 maanden : Je zet je voor een jaar vast, waarbij je elke maand een vast bedrag vooruitbetaalt. 
  • 36 maanden : Als je in één keer tekent voor drie jaar, betaal je (maandelijks of jaarlijks) dezelfde prijs gedurende 36 maanden. 
  • 1 maand : Je kan het aantal licenties iedere maand wijzigen, maar deze optie is 20% duurder dan een jaarabonnement. (20% ten opzichte van de nieuwe tarieven per 1 maart 2022) 

 

Voor alle abonnementen geldt dat je tussentijds kan opschalen. Wil je tussentijds upgraden naar een meer geavanceerde versie, dan kan dat altijd! Afschalen binnen het gekozen termijn is niet meer mogelijk. 

Wij hebben bij al onze klanten beoordeeld welke termijn en scenario’s van toepassing zijn. Op basis hiervan zien we dat de 12 maanden variant voor onze klanten de beste keus is.  

De visie van Microsoft is om alle Microsoft producten op basis van één overeenkomst te leveren: de Microsoft Customer Agreement. De New Commerce Experience maakt eveneens gebruik van deze overeenkomst. Daarmee kan je producten afnemen bij Microsoft én Microsoft-partners. Je kan het contract eenvoudig aanvullen met third-party-producten. Dit zorgt voor meer gemak en overzicht. 

Een 'mix and match' is ook mogelijk: neem je bijvoorbeeld een werkplekdienst af bij partij A en een securitydienst bij partij B, dan is dit nu makkelijker te regelen. De new commerce experience heeft namelijk een mechanisme dat controleert of onderliggende producten aanwezig zijn en of de partijen deze mogen leveren. 

Wil je graag even schakelen om de beste scenario's voor jouw organisatie uit te werken? Neem  hier contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Ssangyong
Vpt
ABS
Altena