Hoe stel je Outlook in voor iOS?

Goed nieuws voor Apple-gebruikers die liever gebruik maken van de Outlook App dan de standaard Mail App van Apple. Vanaf eind september is het mogelijk om Outlook als Default App te gebruiken.

Outlook als Default Mail App voor iOS14

Na het downloaden van de update kun je eenvoudig Outlook inschakelen als standaard App. Selecteer Outlook in iOS-instellingen en scrol naar de instelling Standaard e-mailapp.

'Mail' betekent dat de Apple Mail-app is ingeschakeld. Klik op de link om de reeks beschikbare opties te bekijken. Je hebt een recente versie van Outlook nodig om deze hier weer te geven. Iedere versie vanaf 4.55.1 is hiervoor functioneel. Selecteer Outlook om het de standaard e-mailapp voor iOS te maken.

Mailto: wanneer je een link opent in Safari wordt deze geopend in de Mail-app van Apple, in plaats van de gekozen standaardapp. Om dit te voorkomen kun je Safari vervangen door Microsoft Edge als standaardbrowser.

Outlook vastzetten op het startscherm

Daarbij is het mogelijk om Outlook toe te voegen aan de set van vier vastgezette Apps onder aan het startscherm. Klik en houd het Outlook-pictogram ingedrukt totdat de optie Beginscherm bewerken verschijnt. Sleep het vervolgens naar de vastgezette set om Mail te vervangen. Zoals je hieronder kunt zien, is de Muziek-app vervangen door Microsoft Teams.

Geen ondersteuning outlook op iOS12

Nu Apple iOS14 heeft uitgebracht, betekent het ondersteuningsbeleid van Microsoft dat Outlook op iOS12 niet langer een ondersteund platform is: deze apparaten krijgen geen Outlook-updates meer en uiteindelijk wordt er geen verbinding meer gemaakt met de dienst. 
 Zie ook het originele artikel van Office365itpros (bron).

 

contact

Lees ook onze praktische blogs over microsoft teams

Top