Embedden van video's in Sharepoint

wat is microsoft stream? 

Microsoft Stream is een zakelijke videoservice waarmee personen in een organisatie veilig video's kunnen uploaden, weergeven en delen. Je kunt opnamen delen van vergaderingen, presentaties, trainingssessies of andere video's die de samenwerking in jouw team helpen. Met Microsoft Stream kun je ook eenvoudig opmerkingen op een video delen, tijdcodes markeren in opmerkingen en beschrijvingen om te verwijzen naar specifieke momenten in een video en dit bespreken met collega's.

Met Microsoft Stream kun je ook inhoud in kanalen en groepen ordenen, zodat het eenvoudiger te vinden is. Microsoft Stream werkt goed samen met andere Microsoft 365-apps als Teams, SharePoint, OneNote en Yammer, waarmee er nog meer manieren zijn om relevante inhoud te vinden. Meer weten over Microsoft Stream? Bekijk dan onderstaande video.

hoe kun je stream video's embedden in SharePoint?

Maak je gebruik van Microsoft Stream (https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/microsoft-stream) of wil je daar gebruik van gaan maken en wil je de video’s of kanalen die je maakt ook delen op een SharePoint pagina of in een nieuwsbericht, volg dan deze stappen:

1. Klik binnen Stream op delen (van kanaal of video)
2. Nu heb je verschillende opties om te delen. Kies in dit geval voor “Insluiten”.
3. Stel de instellingen naar wens in en kopieer de code

4. Ga nu naar je pagina of nieuwsbericht toe waar je de video (of het kanaal) wilt delen en klik op bewerken (van de pagina).
5. Klik op de plek waar je video (of het kanaal) wilt plaatsen op en voeg een embed webpart toe

6. Vervolgens plak je rechts de gekopieerde code en de video (of het kanaal) wordt getoond op je pagina of nieuwsbericht.

wij helpen je graag verder

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft Stream en/of SharePoint voor jullie organisatie? Neem dan contact op met onze Sharepoint Business Consultant Patrick van der Schoor.

Top