Office 365 Roadmap 2018 deel 3

Microsoft Office 365 is een platform dat dagelijks uitbreidt met nieuwe functionaliteiten. Bij Kresco staan we voortdurend stil bij deze innovaties. Het is voor u vrijwel onmogelijk om alle ontwikkelingen bij te houden. Daarom delen we maandelijks met onze relaties -waarvoor we proactieve ondersteuning, advisering en wijzigingsbeheer binnen Office 365 uitvoeren- de belangrijkste ontwikkelingen van de Office 365 Roadmap en geven we inzichtelijk wat deze betekenen voor uw organisatie. Onderstaand vindt u een overzicht van de meest belangrijke wijzigingen.

Moderne SharePoint nieuwspagina’s 

Al enige tijd is Microsoft bezig met de SharePoint Modern UI weergave. De nieuwe SharePoint lijsten en documentenbibliotheken zijn hier onderdeel van. Binnen deze nieuwe weergave is ook de mogelijkheid opgenomen om op een gemakkelijke manier nieuws te publiceren. Daarbij worden nieuwe nieuwsitems vervolgens ook getoond op de startpagina van SharePoint, op de SharePoint sites en binnen de mobiele SharePoint-app. Indien gebruik wordt gemaakt van Microsoft Teams dan kan er ook voor worden gekozen om nieuws weer te geven in een kanaal van Teams. Kortom moderne nieuwspagina’s zijn volledig geïntegreerd binnen heel Office 365 en kan worden weergegeven op ieder apparaat. 

Open en transparante communicatie is essentieel voor de betrokkenheid van medewerkers binnen je organisatie. SharePoint nieuws is daar een krachtig hulpmiddel voor. Is er een bedrijfsuitje gepland of wil je je medewerkers snel op de hoogte stellen van nieuwe ontwikkelingen? Deel mededelingen snel met alle medewerkers en laat ze deze zelf delenMet moderne SharePoint nieuwspagina’s kun je nieuws en informatie communiceren met uitgebreide webonderdelen die inhoud integreren vanuit Office 365 en externe bronnen. Je kunt eenvoudig webonderdelen, zoals tekst, afbeeldingen, video’s en meer toevoegen. De interface past in deze moderne tijd en is zeer intuïtief te gebruiken. 


Eenvoudig lay-outs aanpassen 

De lay-outs zijn op basis van SharePoint moderne pagina’s en automatisch geschikt voor mobiele apparaten (responsive design). Ook is het nu eenvoudig om deze lay-outs naar je eigen grafische wensen aan te passen door een keuze te maken uit één of meerdere kolommen. Hiermee wordt een flexibele pagina gemaakt waarbij meerdere indelingen op een pagina mogelijk zijn. Het organiseren van webonderdelen is gemakkelijk door de drag-and-drop functie en teksten kunnen eenvoudig worden opgemaakt zoals je gewend bent in Microsoft Word. Kortom met de functies die geboden worden in de moderne nieuwspagina’s kun je het verhaal vertellen op de manier die je zelf wilt. 


Toevoegen van afbeeldingen, documenten, videos en meer... 

Met het Image webonderdeel kan nu zeer eenvoudig een afbeelding aan een pagina worden toegevoegd. Zodra het webonderdeel wordt toegevoegd, kan via een simpele interface een bestaande afbeelding worden geselecteerd of een nieuwe afbeelding op SharePoint worden geplaatst. Daarna kan er nog een stukje tekst onder de afbeelding worden getypt. De afbeeldingen worden nooit op werkelijke grootte weergegeven waardoor de pagina onbruikbaar wordt. Een geüploade foto wordt automatisch geschaald. 
 
Op dezelfde wijze werk je met documenten. Je kan een document selecteren binnen SharePoint. De huidige inhoud van het document wordt altijd getoond. Wijzigt iemand de inhoud? Dan is het direct zichtbaar. 
 
Voor het tonen van een video heb je twee opties: video selecteren vanuit de Office 365 video portaal of een embed code van een externe video zoals een YouTube video. 
 
Je hebt beschikking over nog veel meer webonderdelen, zoals bijvoorbeeld Bing map om een kaart toe te voegen aan de nieuwspaginaJe hoeft alleen een adres of een bekende naam in te voeren en de kaart wordt direct weergegeven. Je hebt de mogelijkheid om een andere kaarttype kiezen, zoals weg of luchtfoto en het zoomniveau te wijzigen. 


Meet de impact en betrokkenheid van nieuwsartikelen 

Zodra het nieuwsartikel is gepubliceerd zie je aan de onderkant van de pagina een rij met informatie die vertelt hoeveel mensen de inhoud leuk hebben gevonden, het totaal aantal weergaven en de opmerkingen die zijn geplaatst. Wanneer je met je muis hovert over de like sectie, zie je een lijst met collega’s die het nieuwsartikel leuk vinden. 

Creëer en verzend informatieve e-mail nieuws samenvattingen 

Vergroot het bereik en de betrokkenheid van je nieuwsartikelen met al je collega’s via Outlook. Om beknopt te blijven heb je de mogelijkheid om geselecteerde nieuwsartikelen te combineren in één automatisch opgemaakte e-mail nieuws samenvatting. 
Klik in de volledige lijst met nieuwsartikelen op ‘Nieuwsoverzicht verzenden via e-mail’, selecteer de specifieke nieuwsitems, voeg personen of groepen toe, voeg eenvoudig een bericht met uitleg toe en klik op verzenden. De e-mail komt in de inbox van de betreffende personen met koppelingen naar de volledige nieuwsartikelen in SharePoint. Informeer naar de mogelijkheden hoe u snel beschikking krijgt over deze moderne SharePoint nieuwspagina’s. 
 
Heeft u naar aanleiding van deze Office 365 Roadmap ontwikkelingen nog vragen, bijvoorbeeld wat deze betekenen voor uw organisatie of hoe u deze succesvol in kunt zetten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. 
 
Met vriendelijke groet, 
Bart  Spruijt 
Business Consultant Microsoft 365 / SharePoint 

Top