Kresco brengt IoT tot leven met dataondersteuning

Internet of Things (IoT) wordt een belangrijk hulpmiddel voor industriële bedrijven om succesvol te zijn en efficiënter te worden. Het zorgt voor efficiëntere processen en brengt nieuwe verdienmodellen binnen handbereik. Kresco wil bedrijven helpen om nieuwe doelstellingen te ontdekken en te bereiken, en om dat efficiënter te doen.

Daarom werkt de Brabantse IT-dienstverlener sinds een jaar met sensorintegrator Sentech en IT-partner Ideo aan een concreet IoT-project. Met een werkende IoT-toepassing voor mobiele toiletten tonen ze de voordelen van Internet of Things aan. Kresco verzorgt de datadiensten om de sensordata en andere gegevensbronnen te kanaliseren en op te slaan. Ontdek wat er nodig is voor een succesvolle IoT-toepassing en laat je inspireren tot nieuwe mogelijkheden voor jouw bedrijf.

IoT moet je samen doen

De mobiele IoT-toiletten werken als showcase om te laten zien wat je met IoT kunt en hoe je een IoT-project moet aanpakken. Kresco-eigenaar Jeffrey Joosten geeft aan dat IoT zo breed is dat je als MKB’er dat nooit in je eentje kunt. “Je hebt verschillende disciplines nodig en samenwerking is cruciaal. Wij focussen op de datakant in IoT-toepassingen met Microsoft Azure-IoT als platform. Dat is gebaseerd op technieken waar we al jaren mee werken.”

IoT-showcase laat nieuwe mogelijkheden zien

Kresco is in het IoT-project met Sentech en Ideo gestapt om zijn klanten te kunnen laten zien wat er mogelijk is. Joosten: “Het werkt als een praatplaatje. Het is een leuke schowcase, maar wel eentje die echt werkt. Hoe langer we bezig zijn, hoe meer info we verzamelen en hoe meer tastbare scenario’s we kunnen simuleren. Zo inspireren we andere bedrijven om na te denken over IoT in hun organisatie. Je komt heel makkelijk op ideeën voor nieuwe businesscases.”

Kresco benut kracht Microsoft Azure-IoT

Kresco gebruikt Microsoft Azure-IoT als IoT-dataplatform. Joosten: “Daarmee verzorgen wij het verzenden, opslaan, ontsluiten en beveiligen van de data. Het is een laagdrempelig en open platform. Daar zit de kracht in. Alles blijft eigendom van Sentech. De data staan veilig in de cloud en de klant betaalt op basis van de omvang. Het platform is erg flexibel en schaalbaar.”

“Bedrijven kunnen eenvoudig en klein beginnen zonder grote risico’s. Zo kunnen ze de tijd nemen om de organisatie te laten wennen aan IoT. Tegelijkertijd kunnen ze de eigen IoT-ideeën uittesten en uitbouwen.”

Lees en zie alles over de IoT-showcase

Als de geestelijke vader van het IoT-toilet heeft Sentech alle aspecten en discplines die bij deze IoT-ontwikkeling komen kijken beschreven in dit artikel.  Daar vind je ook een link naar de themawebsite waarop de werking van de IoT-toepassing zichtbaar wordt.

Wilt u meer weten over het IoT-toilet, klik dan hier.

Wilt u meer weten over IIoT en wat het voor uw organisatie kan beteken, neem dan gerust contact met ons op!

Top